About Senpai

image

Nama samaran diberi, Senpai. Dilahirkan di AAJ pada Mei 2015. Kini berjuang demi menghadapi EJU dan Shuuryou Shiken yang semakin menghampiri (Kalau anda baca Ini dalam 2016). Markas utama latihan: bangunan AAJ. Markas rehat, juga merangkap markas latihan kedua: KK12.

Prinsip Hidup Mengenai Kegagalan:
“Kegagalan bukan untuk disedihkan, tapi untuk dicari mana silap kita, lantas terus, menerus, berterusan memperbaiki diri menjadi lebih baik.”

Cara Nak Search Kandungan Blog ini:

Firstly, saya nak tahu, anda golongan manusia yang macam mana? Ada 3 golongan:

1. Student Tekad | Mereka yang sedang mencari jawapan kepada persoalan yang telah ada di minda.

2. First Timer | Mereka yang first time masuk blog ni, dan nak tahu secara “overall” blog ni sembang pasal apa dan actually tak tahu nak cari apa dalam blog ni.

3. Orang awam | Mereka yang nak tahu benda motivasi, nilai tambah diri atau selain “study buku aaj”.

Kalau anda golongan pertama (Student Tekad)

1. Caranya, letak keyword apa yang anda nak tahu, dalam “Petak Search” di atas page ini, dan klik “search”. Contohnya..

image
#aajbenkyou

Dia akan keluarkan result apa yang anda nak cari..
image
#aajbenkyou

Kalau anda golongan kedua (First Timer):

2. Caranya, search artikel yang saya tulis, mengikut bulan, dengan meng-klik bulan berapa, pada sudut “Archives” kat bawah page ni, nanti dia keluarkan results untuk bulan tu.. (post masih sikit, so senang je nak cover semua)

image
#aajbenkyou

Atau, baca terus artikel terbaru yang saya tulis, di bawah page ni, pada ruangan “Recent Posts” dengan meng-klik pada tajuk yang anda minat..

image
#aajbenkyou

Kalau anda golongan ketiga (Orang Awam)

3. Caranya, anda boleh follow Aaj Benkyou punya sosial media platform seperti Instagram, Twitter, Youtube dll

image
#aajbenkyou

image
#aajbenkyou

BONUS, saya nak offer pada kouhai sekalian, kalau anda taknak lepaskan ilmu-ilmu berharga ini, saya cadangkan follow blog ini melalui email, dan setiap artikel hangat yang terbaru akan di-update terus ke email anda. Caranya, masukkan email pada ruangan “Follow Blog Via Email” di bawah page Ini, dan klik “Follow”.

image
#aajbenkyou

*InsyaAllah, moga ilmu ini berkekalan, dan bermanfaat untuk dunia akhirat kita. Saya hanya berkongsi pengalaman, terserah kepada pembaca untuk menerimanya atau tidak.

P/S: Sebelum anda beredar. Cer tinggalkan komen pada ruangan “Leave a reply” kat bawah ni sekejap. Kalau tak tahu nak tulis apa, cuba jawab soalan di bawah..

Apa first impression anda terhadap blog ni? 🙂 (Nak jawab satu perkataan pun takpe)

TQ Semua. #aajbenkyou #826

Advertisements

One thought on “About Senpai

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s